Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntObac Normal + Fissura al Càntir (Sant Llorenç)

Normal + Fissura al Càntir (Sant Llorenç)

per admin

El Càntir també té el curiós nom de la Gloriosa Boina d’en Peret, i és una agulleta que es troba a la Serra de l’Obac (a prop de la Pola). Primer hem fet la via Normal que és una guapa xemeneia, i després la via de la Fissura. Les dues vies tenen bona roca i són desequipades. La via normal (xemeneia) és fàcil però exposada. Només es poden protegir els primers metres fins la savina, després en tota la xemeneia no es pot posar res.

Després hem fet la via de la fissura, que està just a l’esquerra de la xemeneia. Aquesta via és algo més difícil, però en canvi es pot protegir de conya. Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Matadepera prenem la Carretera direcció a Coll d’Estenalles i aparquem a l’Alzina del Salari (coordenada N 41º 39.194′ E 1º 58.624′, enllaç a Google Maps). Seguim el carrer asfaltat fins al final, i arribem al Coll de Tres Creus. Un cop allà, prenem el corriol en direcció Oest (cap a la Font de la Pola), i a mig camí trobem l’agulla.

Material: 

  • Via normal: algun friend mitjà, una baga i 2 cintes.
  • Via de la fissura: algun friend mitjà, un Cam #4, una baga i 4 cintes.

Descens:  Ràpel des de la mateixa savina on hem fet reunió

Cordada:  Miquel Jordan, Carles Guitart i Jordi Ceballos

També et pot interessar