Inici ViesBarcelonaSant LlorençObac Jordi Anglès i Soler a la Foradada del Coll de Tres Creus (Sant Llorenç)

Jordi Anglès i Soler a la Foradada del Coll de Tres Creus (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Jordi Anglès i Soler es troba a la Foradada del Coll de Tres Creus (Sant Llorenç), i va ser oberta el 23/04/2021 per Jordi Cuevas i Toni Hilla. La via està oberta en memòria de l’alpinista Jordi Anglès (Terrassa, 18/5/1956 – Himalaia, 5/7/1995), que va perdre la vida baixant del K2, després que amb el seu company Toni Bros haguessin assolit la cota 8300.

El Jordi Anglès era del Centre Excursionista de Terrassa, entitat on es va formar com a muntanyenc, va ser monitor, i va acabar sent un membre destacat de la SAM (Secció d’Alta Muntanya). L’Ajuntament de Terrassa  li va retre un bonic homenatge el mateix any del seu accident, nomenant-lo “Terrassenc de l’Any“.

La via és curteta, i es troba completament equipada. La roca a tota la via és bona, però a la segona tirada és extraordinària!  El desplom de la segona tirada té una arrencada dura, pensem que deu estar al voltant de 6b+, a veure si alguna cordada forta confirma el grau.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Matadepera prenem la Carretera direcció a Coll d’Estenalles i aparquem a l’Alzina del Salari (enllaç a Google Maps). Seguim el carrer asfaltat fins al final i arribem al Coll de Tres Creus. La via es troba a 50 metres del coll.

Material

4 cintes i un estrep opcional

Descens

Caminant

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Manel & Ita
Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar