Inici ViesBarcelonaSant LlorençObac Itaca a la Pola (Sant Llorenç)

Itaca a la Pola (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Itaca ascendeix a l’Agulla d’Eiger (a la zona de la Pola), i va ser oberta al 1977 per Josep Ricardo Cano, Joan Josep Sánchez i Antonio “Santacana”. La via ha estat restaurada recentment, i es troba tota equipada amb parabolts.

La darrera tirada original flanqueja a l’esquerra (és el que hem fet nosaltres), però hem vist que s’ha obert una variant de sortida que des de la reunió s’enfila recte amunt. Roca típica de la zona (dolenta a la primera tirada, i excel·lent a la segona).

Orientació

Est

Aproximació

Des de Matadepera prenem la Carretera direcció a Coll d’Estenalles i aparquem a l’Alzina del Salari (enllaç a Google Maps). Seguim el carrer asfaltat fins al final i arribem al Coll de Tres Creus. Un cop allà, prenem el corriol en direcció Oest (cap a la Font de la Pola), passem pel costat del Setrill, i la via comença just abans d’arribar a la Porquerissa. Des del camí no veiem l’inici de la via, hem d’entrar uns metres al bosc. Placa metàl·lica a peu de via.

Material

12 cintes, 2 bagues, fissurers/tricams, friends fins al Camalot #0.5 i estrep

Descens

Ràpel de 10 metres des d’una savina, i baixem canal avall.

Cordada

Jaume Planell, David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar