Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Esbarzers a la Roca de les Onze Hores (Sant Llorenç)

Esbarzers a la Roca de les Onze Hores (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Esbarzers va ser oberta l’any 1995 per Pere Dinarès. Al 2019 va saltar un espit del desplom de la segona tirada, i des d’aleshores algunes cordades es baixaven, n’hi havia que passaven amb l’ajuda d’una llarga antena, i d’altres ho solucionaven escalant uns metres de la variant Ramon Sampé. Bé, ara hem posat un parabolt on hi havia l’antic espit, i la via ja es pot tornar a fer amb normalitat.

Les dues primeres tirades es poden enllaçar sense problema. La darrera tirada és amb diferència la més guapa, superant un pany de roca vertical amb roca excel·lent. La via sencera s’ha fet en lliure, amb un grau de 6c. Per a més informació de les vies de la Roca de les Onze Hores, podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on ja veiem la Roca de les Onze Hores. Hem de prendre el camí direcció a la Mola, de seguida arribem a peu de via, que es troba just a la dreta de la concorreguda Clerc.

Material:  15 cintes i estreps

Descens:  Caminant

Cordada:  Ricard Rofes i Jordi Ceballos

També et pot interessar