Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntObac Miquel Comes al Càntir (Sant Llorenç)

Miquel Comes al Càntir (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Miquel Comes es troba al Càntir (també anomenat Gloriosa Boina d’en Peret), i va ser oberta l’any 1972 per Miquel Farrés, Carles Rodríguez i Carmelo Rodríguez. La via està dedicada a Miquel Comes Arderiu, per animar-lo després d’un accident que va patir. La via es pot escalar tota en lliure (6a).

Ens ha sorprès positivament, té alguns trams ben macos!  Podem fer l’escalada d’una sola tirada, però nosaltres n’hem fet dues per evitar problemes de fregament al tram final. Un cop dalt, podem aprofitar per escalar també l’agulla nord, ja que hi passem pel costat. Com és una via ràpida, val la pena combinar-la amb la recomanable via Normal, que puja per la xemeneia.

Per a més informació de la zona, podem consultar la web de santllors

Orientació: Sud

Regulacions:La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació: Des de Matadepera prenem la Carretera direcció a Coll d’Estenalles i aparquem a l’Alzina del Salari (coordenada N 41º 39.194′ E 1º 58.624′, enllaç a Google Maps). Seguim el carrer asfaltat fins al final, i arribem al Coll de Tres Creus. Un cop allà, prenem el corriol en direcció Oest (cap a la Font de la Pola), i a mig camí trobem l’agulla.

Material: 7 cintes, una baga i un estrep

Descens: Petit ràpel des de la ferma sabina del cim

Cordada: Manel Ramon i Jordi Ceballos

Ressenya: Blog de Manel & Ita

També et pot interessar