Inici ViesBarcelonaSant LlorençObac Miquel Comes al Càntir (Sant Llorenç)

Miquel Comes al Càntir (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Miquel Comes es troba al Càntir (també anomenat Gloriosa Boina d’en Peret), i va ser oberta l’any 1972 per Miquel Farrés, Carles Rodríguez i Carmelo Rodríguez. La via està dedicada a Miquel Comes Arderiu, per animar-lo després d’un accident que va patir. La via es pot escalar tota en lliure (6a).

Ens ha sorprès positivament, té alguns trams ben macos!  Podem fer l’escalada d’una sola tirada, però nosaltres n’hem fet dues per evitar problemes de fregament al tram final. Un cop dalt, podem aprofitar per escalar també l’agulla nord, ja que hi passem pel costat. Com és una via ràpida, val la pena combinar-la amb la recomanable via Normal, que puja per la xemeneia.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Matadepera prenem la Carretera direcció a Coll d’Estenalles i aparquem a l’Alzina del Salari (coordenada N 41º 39.194′ E 1º 58.624′, enllaç a Google Maps). Seguim el carrer asfaltat fins al final, i arribem al Coll de Tres Creus. Un cop allà, prenem el corriol en direcció Oest (cap a la Font de la Pola), i a mig camí trobem l’agulla.

Material

7 cintes, una baga i un estrep

Descens

Petit ràpel des de la ferma savina del cim

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors
Manel & Ita


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar