Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Jacint Aguilar a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

Jacint Aguilar a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Jacint Aguilar a la Castellassa va ser oberta l’any 1976 per Josep Torner “Lennon” i Xavier Sanchís, membres de l’UES (Unió Excursionista de Sabadell). La via està oberta en memòria de Jacint Aguilar Aguilar, escalador de Rubí que va patir un accident mortal el 29/6/1975, quan estaven escalant l’Anglada-Cerdà a la Paret de l’Aeri. Hi ha una altra via Jacint Aguilar a l’Elefantet (Sant Benet), així com una placa a la seva memòria a la primera reunió de l’Anglada-Cerdà.

L’inici de la via és comú amb la Xemeneia X, i de seguida flanqueja a la dreta per una cornisa.  Després d’una segona tirada de tràmit, a la tercera hi ha un tram ben maco (i obligat) en lliure. La darrera tirada també és ben interessant, ja que cal superar el desplom resseguint una fissura on hi ha diversos tacs en bon estat, i després cal flanquejar a l’esquerra penjant-nos d’algun que altre pitó de dubtosa solidesa…  En aquesta darrera tirada, també hi ha la possibilitat de sortir recte amunt per la Variant Toni Sors (del 1978). La via va ser restaurada al 2006, així que totes les expansions estan en perfecte estat.

Orientació

Est

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras. Els primers metres són comuns amb la Xemeneia X

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #0.75 i estreps

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 m. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar