Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Mussol a la Paret de la Carda (Sant Llorenç)

Mussol a la Paret de la Carda (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Mussol es troba a la Paret de la Carda (Sant Llorenç), i va ser oberta el 29/12/1979 per Antoni González i Ramon Sánchez (“Ramonet”). Ens vam fixar en aquesta via gràcies al blog copitosderoca, on el Christian en parlava especialment bé, així que no ens podíem resistir a anar-hi aviat.

Efectivament, es tracta d’un itinerari del tot recomanable, amb dues tirades d’estils ben diferents. La primera tirada és un diedre/xemeneia pràcticament equipat de baix a dalt, mentres que la segona supera un potent diedre fissurat (algun pas de 6a) i és molt més d’auto-protecció. La roca en general és força bona. Al cim no hi ha reunió, anirem a buscar una sabina.

Per a més informació de les vies de la Paret de la Carda,  consultar la web de santllors

Orientació: Est

Regulacions: La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació: Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta en direcció a la Castellassa de Can Torras. Just passats els Plecs del Llibre, anem a l’esquerra pel mig del bosc fins situar-nos arran de paret. La via comença on la paret canvia d’orientació, a una evident xemeneia.

Material: 8 cintes, tascons, friends fins al Camalot #2 i un #4

Descens: Caminant amb tendència a l’esquerra i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada: Jaume Planell i Jordi Ceballos

També et pot interessar