Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Jacint Aguilar a l’Elefantet (Montserrat)

Jacint Aguilar a l’Elefantet (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Actualització any 2019: La primera tirada de la Jacint Aguilar ha estat restaurada, de manera que s’han retirat les expansions que s’havien anat afegint amb els anys, i ara torna a ser un A2 no equipat (tal com era originalment). Desconec el material exacte que cal per repetir la via, val la pena fer una ullada a la ressenya original on expliquen el material que van utilitzar a l’obertura. Compte que l’explicació d’aquí a sota és abans de la restauració.

La Jacint Aguilar va ser oberta l’any 1977 per Fredi Parera i Antoni Aymamí. La via està oberta en memòria de Jacint Aguilar Aguilar, escalador de Rubí que va patir un accident mortal el 29/6/1975, quan estaven escalant l’Anglada-Cerdà a la Paret de l’Aeri. Hi ha una altra via Jacint Aguilar a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç), així com una placa a la seva memòria a la primera reunió de l’Anglada-Cerdà.

Es recomanable arribar a la via fent les primeres tirades de la Colorantes Permitidos, ja que així allarguem una mica més l’escalada i amb una aproximació de luxe!. Trobarem roca excel·lent a tota la via, excepte un petit tram de la darrera tirada.

Orientació

Sud-est

Aproximació

Sortint del Monestir, prenem les escales cap a Sant Jeroni i en pocs minuts arribem a una clariana on sortim del camí i anem directes a la paret. Es força evident, en total es deu trigar uns 5 min

Material

10 cintes, tricams, friends del Camalot #0.75 al #3, un ganxo Talon i estreps.

Descens

Seguim la carena en direcció nord fins a arribar a un camí que ens portarà de nou a les Escales dels Pobres.

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar