Inici EscaladesMontserratSant Salvador Jacint Aguilar a l’Elefantet (Montserrat)

Jacint Aguilar a l’Elefantet (Montserrat)

per admin

Actualització 2019: La primera tirada de la Jacint Aguilar ha estat desequipada, s’han retirat les expansions que s’havien anat afegint amb els anys, i ara torna a ser un A2 no equipat (tal com era originalment). Desconec el material exacte que cal per repetir la via, val la pena fer una ullada a la ressenya original on expliquen el material que van utilizar a la apertura. Compte que la explicació d’aquí a sota és abans del desequipament.

La Jacint Aguilar va ser oberta l’any 1977 per Fredi Parera i Antoni Aymamí. Es recomanable arribar a la via fent les primeres tirades de la Colorantes Permitidos, ja que així allarguem una mica més l’escalada, i amb una aproximació de luxe!. Trobarem roca excel·lent a tota la via, excepte un petit tram de la darrera tirada.

Orientació:  Sud-est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Sortint del Monestir, prenem les escales cap a Sant Jeroni i en pocs minuts arribem a una clariana on sortim del camí i anem directes a la paret. Es força evident, en total es deu trigar uns 5 min

Material:  10 cintes, tricams, friends del Cam #0.75 al #3, un ganxo Talon i estreps. Aquest material no està actualitzat, ara segurament cal portar pitons.

Descens:  Seguim la carena en direcció nord fins a arribar a un camí que ens portarà de nou a les Escales dels Pobres.

Cordada:  Cisco Figueroa i Jordi Ceballos

També et pot interessar