Inici EscaladesAragóMontrebei Paret d'Aragó Santiago Domingo a la Paret d’Aragó (Montrebei)

Santiago Domingo a la Paret d’Aragó (Montrebei)

per admin

La Santiago Domingo va ser oberta l’any 1981 per Emili Albir, Joan Badia, E. Ruiz i Josep E. Paül. La via està dedicada a Santiago Pena Capdevila (de Can Domingo), que va ser el darrer habitant de l’Estall, poble que el va veure nèixer i on hi va viure tot sol des de 1974 al 2003 (enllaç a reportatge de 30 minuts). Les condicions de vida al poble eren molt dures, ja que mai hi va haver aigua corrent ni electricitat.

La via és una mica discontinua, però té 3 llargs boníssims (els dos diedres i la xemeneia final) que fan que sigui del tot recomanable. La roca en general és molt bona i no està gens sobada. A totes les reunions hi ha almenys un parabolt, i les tirades estan molt poc equipades però en general es deixen protegir prou bé.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Viacamp prenem la pista direcció a Montfalcó, passem el poble abandonat de l’Estall, i quan ja veiem les parets aparquem al collet que hi ha a N42º 04.132′ E0º 38.488′ (enllaç a Google Maps). Per l’aproximació hem estat aprox 1 hora, seguint un track de wikiloc (enllaç al track)

Material:  14 cintes, tascons, friends fins al Cam #3 (algun mitjà repetit i el #4 opcional)

Descens:  Es baixa caminant. Anem carenejant una estona fins arribar a un pal indicador, i d’aquí tot avall fins al cotxe, no té cap pèrdua.

Cordada:  Rafa Cuadrado, David Cabañas i Jordi Ceballos

També et pot interessar