Inici ViesAragóMontrebei Paret d'Aragó Santiago Domingo a la Paret d’Aragó (Montrebei)

Santiago Domingo a la Paret d’Aragó (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Santiago Domingo va ser oberta l’any 1981 per Emili Albir, Joan Badia, Eduard Ruiz i Josep E. Paül. La via està dedicada a Santiago Pena Capdevila (de Can Domingo), que va ser el darrer habitant de l’Estall, poble que el va veure néixer i on hi va viure tot sol des de 1974 al 2003 (enllaç a reportatge de 30 minuts). Les condicions de vida al poble eren molt dures, ja que mai hi va haver aigua corrent ni electricitat.

La via és una mica discontinua, però té 3 llargs boníssims (els dos diedres i la xemeneia final) que fan que sigui del tot recomanable. La roca en general és molt bona i no està gens polida. A totes les reunions hi ha almenys un parabolt, i les tirades estan molt poc equipades però en general es deixen protegir prou bé.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Viacamp prenem la pista direcció a Montfalcó, passem el poble abandonat de l’Estall, i quan ja veiem les parets aparquem al collet que hi ha a N42º 04.132′ E0º 38.488′ (enllaç a Google Maps). Per l’aproximació hem estat aprox 1 hora, seguint un track de wikiloc (enllaç al track)

Material

14 cintes, fissurers, friends fins al Camalot #3 (algun mitjà repetit). Opcionalment un #4

Descens

Carenegem una estona fins arribar a un pal indicador, i d’aquí tot avall fins al cotxe, no té cap pèrdua.

Cordada

Rafa Cuadrado, David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar