Inici ViesAragóMontrebei Paret d'Aragó Otros Mundos a la Paret d’Aragó (Montrebei)

Otros Mundos a la Paret d’Aragó (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Otros Mundos va ser oberta el 4/2/1990 per Manolo Vilchez i Xavi Teixidó i segons van explicar al pot de piades, la van obrir amb 4 pitons i fent un bivac a pèl a la cova. Es tracta d’un itinerari d’aventura, amb roca a controlar i alguns trams exposats, però per altra banda té diversos llargs ben originals i ens permet visitar una cova amb unes precioses formacions de calcita. A nosaltres ja ens agraden les coses rares i ho hem passat la mar de bé, però has de saber on et fiques. A més, anàvem cercant l’ombra per a no rostir-nos, i en aquest sentit també hem triomfat.

La via es troba equipada només amb alguns ponts de roca, no hi ha cap expansió ni pitó en tot el recorregut. Per evitar problemes de fregament, millor fraccionar el tercer llarg, que 60 metres és una mica massa…  I per cert, el llarguíssim flanqueig sortint de la cova és molt guapo.

Els oberturistes van descobrir un avenc dins la cova de la R3, i el van anomenar “Nuevo Mundo”. El van deixar equipat, té un recorregut d’uns 55 metres i resulta que es pot escalar sense problema (no passa de quart grau). Llàstima no haver-ho sabut abans, perquè l’escalada de l’avenc hagués acabat de complementar el dia d’escalada exòtica!

Orientació

Est

Aproximació

A Viacamp prenem la pista cap al refugi de Montfalcó, quan portem uns 5 km passem pel costat d’una gran torre elèctrica, uns 100 metres després girem a l’esquerra per una pista secundària i aparquem al costat de la bassa que hi ha a N 42º 05.747′ E 0º 37.520′ (enllaç a Google Maps).

Sortint de la bassa, de seguida prenem un trencall a mà dreta, travessem una barrera, i anem tirant una bona estona per la pista. Quan ja intuïm les parets, la pista segueix a la dreta, però l’abandonem cap a l’esquerra (hi ha una fita), i iniciem una baixada per la carena fins arribar a una fita que indica l’inici de la Feixa dels Espàrrecs per on baixem. Trobarem algunes cordes fixes que permeten tant baixar com pujar (ideal per si haguéssim d’abandonar). Finalment grimpem per una canal i arribem al gran arbre on també comença la Pilastra dels Voltors, on ens equipem. En total unes 2 hores fins a peu de via.

Material

12 cintes, 2 bagues i friends fins al Camalot #4 (repetir fins al #3). Tricams opcionals

Descens

Remuntem el llom de la paret i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

David Hita i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar