Inici ViesAragóMontrebei Paret d'Aragó Pilastra dels Voltors a la Paret d’Aragó (Montrebei)

Pilastra dels Voltors a la Paret d’Aragó (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Pilastra dels Voltors va ser oberta l’any 1986 per Joan Badia, Jordi Lalueza i Josep E. Paül. Tot va començar quan en Santiago Domingo els va explicar que existia una feixa anomenada “dels Espàrrecs” i van anar a investigar.

Els oberturistes van haver d’equipar els ràpels de baixada per la Feixa, ja que tot aquell pany de paret estava inexplorat, i van obrir un magnífic itinerari pel bell mig de la Pilastra. El fet d’obrir una via que no comencés a peu de paret era una idea novedosa, i amb el pas dels anys s’han anat obrint més vies partint d’aquesta feixa.

Les tirades més exigents són amb diferència la segona i la tercera, després les dificultats afluixen. Es tracta d’una via variada, i que en general té bona roca. Entre l’aproximació, fer la via i el retorn, acaba sent un bon tute.

Orientació

Est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

A Viacamp prenem la pista cap al refugi de Montfalcó, quan portem uns 5 km passem pel costat d’una gran torre elèctrica, uns 100 metres després girem a l’esquerra per una pista secundària i aparquem al costat de la bassa que hi ha a N 42º 05.747′ E 0º 37.520′ (enllaç a Google Maps).

Sortint de la bassa, de seguida prenem un trencall a mà dreta, travessem una barrera, i anem tirant una bona estona per la pista. Quan ja intuïm les parets, la pista segueix a la dreta, però l’abandonem cap a l’esquerra (hi ha una fita), i iniciem una baixada per la carena fins arribar a una fita que indica l’inici de la Feixa dels Espàrrecs, per on baixem. Trobem algunes cordes fixes que permeten tant baixar com pujar (ideal per si haguèssim d’abandonar). Finalment grimpem per una canal i arribem a un gran arbre on ens equipem. En total unes 2 hores fins a peu de via.

Material

15 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetint del #0.75 al #2), fissurers i 3 bagues

Descens

Remuntem el llom de la paret i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Rafa Cuadrado i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar