Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Trinitat a la Roca Plana dels Llamps (Montserrat)

Trinitat a la Roca Plana dels Llamps (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Trinitat va ser oberta el 25/12/1977 per Antonio G. Picazo, Manolo Martínez i Nacho Ruiz. La via té un magnífic recorregut per l’espectacular paret est de la Roca Plana dels Llamps. Quan veus la paret des de sota, la veritat que fa un cert respecte, ja que està plena de desploms i costa trobar cap recorregut evident.

La via ens ha semblat boníssima i alhora exigent, realment és per treure’s el barret amb els oberturistes, ja que no és gens fàcil encertar la línia per on s’enfila la via, i sobretot amb les poques expansions que van utilitzar. La tònica de la via és que va fent tot lo possible en lliure, i hi ha passos puntuals de Ae per superar desploms. La majoria de sortides en lliure són vibrants, ja que un cop prens la decisió de sortir, no és gens fàcil recular, i la següent expansió està a Cuenca… hahaha

Orientació

Est

Aproximació

Aparquem a Santa Cecília (enllaç a Google Maps), pugem al Coll de Migdia i seguim el camí fins al Montgrós, des d’on veiem perfectament la via que farem. Per trobar el peu de via prenem com a referència la gran bauma allargada, la primera reunió es troba al seu extrem esquerre. Podem arribar a aquesta primera reunió per la primera tirada original (neta), o xapant algunes expansions de la via Ummagumma que està a la mateixa placa però uns metres a la dreta.

Material

16 cintes, fissurers, tricams, friends fins al Camalot #3 (amb el #2 repetit) i estreps. No cal pitonar.

Descens

Baixem en tres ràpels per l’aresta sud, que coincideix amb la via normal. Primer ràpel d’uns 30 m, un segon de 20 m, i un tercer per la cara est de 10 m, que ens deixen pràcticament a peu de via.

Cordada

Carles Llovet, Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar