Inici EscaladesMontserratFrares Normal al Melindro (Montserrat)

Normal al Melindro (Montserrat)

per admin

El Melindro és una agulleta que queda encaixonada entre les parets nord de la Boleta Foradada, la Nina i el Bisbe, i que es veu espectacular des del camí de Frares. Sempre que la veia pensava en lo brutal que devia ser escalar aquesta agulla, però la visió des del camí és tant acollonidora que la idea em marxava ràpid del cap. Tot va canviar quan al blog escalesrodones vaig veure una piada del Melindro, i la foto des de peu de via mostrava un aspecte més dòcil de l’agulla. La via està desequipada, a excepció d’uns cordinos per fer reunió al cim. La roca és molt dolenta, el company que asseguri millor que s’aparti tot el que pugui de l’agulla, perquè la probabilitat que caigui alguna pedra és del 100%.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla fins al peu de la Sensenom, on prenem el trencall a la dreta (est). Pugem amunt i seguim el camí de Frares fins arribar a l’alçada de la Nina, on trobem el Mirador del Melindro. Per accedir al peu de via hem de fer el primer ràpel de la Canal del Melindro, en el nostre cas hem deixat una corda fixada en simple i després hem remuntat amb júmars. Si enlloc de remuntar amunt, en acabar preferim seguir rapelant avall, llavors la logística seria diferent (tenir en compte que a la base del Melindro no hi ha cap expansió, la segona instal·lació de ràpel queda més avall)

Material:  Friends fins al Cam #5 (sense repetir), 10 cintes i 1 baga per savina. Recomanable portar 2 o 3 metres de corda per si cal canviar la reunió del cim. Una corda auxiliar d’uns 40 metres per deixar-la fixada, i un júmar.

Descens:  Un ràpel des del cim del Melindro, i després hem tornat al camí de Frares jumant per la corda fixa que hem deixat a la baixada.

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar