Inici EscaladesMontserratFrares Normal a la Caputxa (Montserrat)

Normal a la Caputxa (Montserrat)

per admin

La Normal a la Caputxa és tristement coneguda perquè en Vicenç Barbé va patir un fatal accident el 26/07/1942 quan l’intentava obrir. La primera ascensió de La Caputxa no va arribar fins al 10/06/1943, per Antoni Ràfols i Enric Rabal de la UEC.

De fet, mai havia parat especial atenció a aquesta via per la fama d’exposada i que la línia no em motivava especialment, però és curiós com canvien les coses. Després de veure-la diversos dies passant pel camí de Frares, em va començar a atreure, i poc després em moria de ganes d’anar-hi.

La primera tirada és la pitjor degut a la molsa i la pobre qualitat de la roca, però amb calma i estudiant bé el terreny hem pogut posar 3 pitons per donar una mica de seguretat al tema (no entra res més, o pitones o puges a pèl). Tot i així, la placa abans de la primera reunió és fineta i et posa les piles. La segona tirada tampoc es pot protegir gaire (el famós merlet és molt cutre), però és infinitament més agraïda que la primera gràcies a la bona roca.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla fins al peu de la Sensenom, on prenem el trencall a la dreta (est). Pugem amunt i la primera agulla és la Caputxa, la podem reconèixer perquè a la seva base hi ha una creu en homenatge a Vicenç Barbé. La via no comença a baix de tot, sinó al coll.

Material:  3 pitons (1 extraplà, 2 universals), alguna falca petita, 5 cintes, 1 baga per merlet i un friend Cam #1

Descens:  Un ràpel d’uns 50 m pel vessant nord-est

Cordada:  Carles Llovet i Jordi Ceballos

També et pot interessar