Inici ViesBarcelonaMontserratFrares SAME al Contrafort de l’Anec (Montserrat)

SAME al Contrafort de l’Anec (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La SAME al Contrafort de l’Ànec va ser oberta l’any 1979 per Josep Lluís Moreno i Xavier Giné. La via ens ha encantat, té diversos trams molt guapos, i és un recorregut variat amb plaques, diedres i xemeneies. El primer llarg és el més lletjot, però la resta de via és molt elegant i lògica. La roca en algun punt té mal aspecte, però és molt més bona del que aparenta i té un tacte fantàstic.

En format clàssic és una escalada de V+/A1 però, si les forces acompanyen, val molt la pena intentar-ho tot en lliure, el segon i tercer llarg són boníssims! La via es troba poc equipada, però ofereix moltes possibilitats d’autoprotecció (no cal pitonar). Al 2013 van fer una petita restauració, afegint alguns parabolts a les reunions, gràcies!

Orientació

Nord

Aproximació

Des de Can Maçana prenem el GR en direcció al Monestir, passada la Cadireta anem direcció a Coll de Porc, i després prenem el trencall a la dreta (cap al Portell Estret). Un cop estem a l’esperó on comença la Iglesias-Torres-Casanovas a la Boleta del Portell Estret, seguim més a l’esquerra, pugem una petita canal amb esbarzers i arribem a peu de via. Veiem el primer pitó a pocs metres del terra.

Material

16 cintes, 1 baga i friends fins al Camalot #4 (repetits fins al #2). Opcionalment fissurers i tricams.

Descens

Es baixa caminant. Des del collet, baixem per una canal fins arribar al Camí Alt de Frares, i el seguim a mà dreta fins arribar al Portell Estret.

Cordada

Joan Brunet i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar