Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros Rataplan a la Magdalena Inferior (Montserrat)

Rataplan a la Magdalena Inferior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Rataplan va ser oberta el 7/7/1984 per Guillem Arias, Manel Pedro “Gastón” i Esteve Fabra. El nom de la via és en referència al gos dels dibuixos animats que ajuda a Lucky Luke a empaitar els germans Dalton, i que va tenir tant èxit que al 1987 va acabar tenint la seva pròpia sèrie de dibuixos. En realitat, el nom correcte del gos és Rantanplan, i el personatge és una paròdia de l’intel·ligent gos “Rin Tin Tin”, que va protagonitzar diverses pel·lícules a Hollywood.

Rataplan va ser una de les primeres vies molt equipades de Gorros, ja que fins aleshores les vies acostumaven a estar molt més a pèl. Amb el transcurs dels anys hi han passat tantes cordades que el primer llarg està molt polit, però per sort després el tema millora i podem gaudir de diversos llargs amb unes preses d’escàndol.

Orientació

Nord

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni. Un cop estem a l’alçada de la Magdalena Inferior, prenem el camí cap a les escales de Jacob, i la via comença abans d’arribar a les escales. Hi ha un doble burí a uns metres de terra.

Material

16 cintes

Descens

Un ràpel de 35 m cap al vessant sud.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar