Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros Stromberg al Gorro Frigi (Montserrat)

Stromberg al Gorro Frigi (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Stromberg va ser oberta el 11/9/1986 per Guillem Arias, Jordi Briz i Manel de Pedro (“Gastón”). El nom és en referència al Citroën Traction Avant (conegut com “Stromberg”), que es va fabricar del 1934 al 1957, i va ser un cotxe avantguardista a la seva època. Entre altres innovacions, va ser el primer cotxe produït en sèrie amb tracció davantera, ja que fins aleshores tots la tenien al darrera.

La via és vertical, generosament equipada, força mantinguda i amb unes preses d’escàndol, un itinerari del tot recomanable per gaudir de principi a final. Tot i que la via es deu haver repetit moltíssim, ens ha sorprès que no està polida.

Orientació

Nord-oest

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Aparquem al Monestir. Des de l’Estació Superior del Funicular de Sant Joan prenem el camí de Sant Jeroni i arribem al Gorro Frigi. Un cop passat el Gorro, pugem per una canal i arribem a peu de via. Veiem els parabolts d’un tènue color groc.

Material

12 cintes

Descens

Es baixa per la via normal (vessant sud), que podem desfer en 2 ràpels d’uns 20 m. Seguim baixant entre els arbustos fins arribar a la canal entre la Magdalena Superior i el Gorro. Remuntem uns metres per aquesta canal i baixem per la banda contrària (cap al nord) fins arribar de nou al camí de Sant Jeroni.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

El col·leccionista de vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar