Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola Xemeneia UPS a la Paret de la Carda (Sant Llorenç)

Xemeneia UPS a la Paret de la Carda (Sant Llorenç)

per admin

La Xemeneia UPS va ser oberta el 28/10/1978 per Angel Martínez i Pep Graells. El nom de UPS és en plan de conya, relatiu a “Unión de Parteras de Sabadell”. D’aquesta via no teníem referència de cap repetició, així que hem anat a veure què trobàvem. Al costat del peu de via hem vist una cova i resulta que és el Túnel de la Codoleda, una gatera que permet accedir pel darrera a l’Avenc de la Codoleda. Fa anys m’havien parlat d’aquesta gatera, però no sabia on estava. La via fa anys que no es repetia, la entrada estava completament tapada pels esbarzers i hem estat diverses hores obrint pas (sort que havia agafat unes tisores de podar). La via és curteta, però ens ha agradat molt, al llarg del recorregut trobem formacions com a l’interior d’una cova! El recorregut és curiós, m’ha recordat molt a la Carles Andrés del Cilindre, però en versió reduïda.

A la ressenya original marquen una reunió intermitja, però ens la podem estalviar si som curosos amb el fregament. Si portem massa fregament, podem fer la reunió intermitja, on hi ha una savina i es pot reforçar amb friends. La sortida original de la via està taponada per vegetació i terra, amb el que sortim flanquejant cap a la dreta (un pèl exposat) i improvisem reunió allà on ens sembli. Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Nord

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta en direcció a la Castellassa de Can Torras. Just passats els Plecs del Llibre, sortim del camí a mà esquerra i anem resseguint arran de paret fins arribar a la evident xemeneia, al costat tenim el Túnel de la Codoleda.

Material:  12 cintes llargues, 2 bagues, 2 cordinos per ponts de roca, i friends fins al Cam #3 (opcionalment repetir alguna mida gran). Recomanable portar unes tisores de podar pels esbarzers que hi ha a l’inici de la via. Millor no dur motxilla, que hi ha un tram d’encastament estret.

Descens:  Caminant amb tendència a l’esquerra i acabem enllaçant amb el camí d’aproximació.

Cordada:  Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

També et pot interessar