Inici ViesLleidaLa NogueraMontrebei Paret de Catalunya Paül-Lalueza a la Paret de Catalunya (Montrebei)

Paül-Lalueza a la Paret de Catalunya (Montrebei)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Paül-Lalueza va ser oberta l’any 1979 per Josep E. Paül i Josep Lalueza. Es tracta d’una via força salvatge, molt poc equipada, amb bona roca, i on cal anar amb compte per encertar l’itinerari a les primeres tirades, ja que les diferents ressenyes que corren per la xarxa no acaben de coincidir. En tot cas, les tirades inicials són l’excusa per accedir a la part més característica de la via, on hi ha 130 metres seguits de xemeneia!!

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Un cop a Àger, prenem la carretera cap al Parc Astronòmic. Passats uns quilòmetres, prenem una pista a l’esquerra (indicació Castell de Sant Llorenç) i anem seguint la pista fins al Prat de Sant Llorenç a la coordenada N 42º 03.469′ E 0º 41.187′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el corriol que avança paral·lel a les parets i el seguim una estona, la via comença just on la paret canvia d’orientació. A peu de via hi ha 2 pitons i un gravat a la roca amb les lletres “PL”

Material

15 cintes, fissurers, friends fins al Camalot #3 (amb micros i mitjans repetits), 4 bagues i estreps.

Descens

Resseguim el llom de la paret en direcció sud. Quan trobem dues fites molt juntes deixem la pista, i de seguida arribem a una fita gegant que ens indica el camí de baixada al Prat de Sant Llorenç.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar