Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Aresta del Violí a la Miranda de Sant Benet (Montserrat)

Aresta del Violí a la Miranda de Sant Benet (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta del Violí va ser oberta l’any 1982 per Albert Ibáñez i Toni González, i és una vieta molt recomanable. D’aquesta via trobarem informació contradictòria a la xarxa, des de piades on comenten que és una via fàcil de V inferior, a d’altres que diuen que és una via amb caràcter on més val no caure… 

Doncs bé, això és degut a que la via no sempre ha tingut el mateix equipament…  resulta que fa anys algú hi va afegir un bon grapat de parabolts, convertint-la en un recorregut “love-climbing”, mentre que al 2013 es van retirar totes aquestes expansions afegides.

La via ens ha agradat molt, la roca és excel·lent i hi ha diversos trams picants on cal escalar entre assegurances. Respecte al grau, cal tenir present que estem parlant d’un V dels anys 80 a Sant Benet.  

Orientació

Sud-est

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, i prenem el camí que passa per darrera del refugi en direcció oest. Passem per davant del Gat, de la Roca d’en Barberà i a continuació arribem a la Miranda de Sant Benet.  El peu de via és comú amb la via Stradivarius.

Material

6 cintes, una baga per merlet, algun tascó petit i friends fins al Camalot #1

Descens

Un cop al cim, fem una petita desgrimpada i baixem caminant per la canal entre la Miranda de Sant Benet i la Panxa del Bisbe.

Cordada

Sandra Serra i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar