Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet La noia dels cabells llargs a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

La noia dels cabells llargs a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta el 29/12/1979 per Jesús Martínez i Toni González. És una via ben curiosa, que flanqueja gairebé tot el vessant est de la Panxa del Bisbe, resseguint una característica cicatriu que forma la roca. En algun punt l’itinerari està mig trepitjat per vies posteriors d’esportiva, però amb una mica d’atenció podem seguir bé l’itinerari original.

El primer llarg és maco i surt molt bé en lliure (V+ mantingut). Al segon i tercer llarg és on comencen els flanquejos i les dificultats, ja que les xapes estan molt separades i hem hagut de fer algunes acrobàcies per arribar de xapa a xapa. Recomanable anar amb 2 cordes per si en algun punt volem fer la maniobra de despenjar al company per evitar un possible pèndol.

Orientació

Est

Aproximació

Al Monestir prenem les Escales dels Pobres fins al Pla de Santa Anna. Prenem el trencall de la dreta fins a la Panxa del Bisbe, i resseguim la seva paret est fins arribar a peu de via, que queda just a sota d’on comença la característica cicatriu.

Material

14 cintes, 2 xapes recuperables, friends fins al Totem verd (#0.75), tricams i estreps. Al tram final del segon llarg ens ha semblat que entraria bé un Camalot #3 o #4, però no el portàvem i hem hagut de fer un pas de tricam força precari. Pot anar bé una petita tramposa per alguns passos d’Ae llarguíssims.

Descens

Un ràpel de 30 m cap al nord. Baixem per la canal oest i de seguida estem de nou al camí de les escales.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar