Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Yeti al Contrafort de la Mòmia (Montserrat)

Yeti al Contrafort de la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

No hi ha dades de l’any d’obertura, només hem trobat la informació que apareix a la Guia de Sant Benet, on posa que va ser oberta per Vílchez i Pavo (algú sap qui són?). És una via recomanable, amb un equipament molt correcte que podem acabar de completar amb friends. Un cop al cim del contrafort, una excel·lent combinació és continuar per la via VALOR fins al cim de la Mòmia.

El primer llarg de la Yeti és una placa força amable. El segon llarg és clarament el més exigent (6a obligat), amb un tram delicat on cal progressar tibant d’unes llastres que no fan gaire bona pinta. El darrer llarg ens ha semblat el més divertit, amb bona roca i on es combinen trams de placa i de diedre.

Com a curiositat, al finalitzar passarem pel costat del que algunes teories fantasioses anomenen el “sarcòfag” de la Mòmia. En realitat es tracta d’una antiga cisterna de recollida d’aigües per mitjà d’unes canalitzacions que conduïen l’aigua de la pluja que lliscava per les parets de la Mòmia (encara es veuen clarament les marques d’aquestes canalitzacions a la roca). Segons m’ha indicat en Jordi López, hi ha constància escrita de vida eremítica a l’Ermita de Sant Salvador des dels segles XIII i XIV.

Orientació

Sud

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el de l’esquerra. Anem pujant, prenem un corriol cap a la Mòmia, pugem per la canal i arribem al coll que hi ha al vessant oest de la Mòmia, al mateix punt on començaríem la via Normal.

Material

8 cintes i opcionalment friends fins al Camalot #2

Descens

La via finalitza al contrafort de la Mòmia. Si no tenim intenció de seguir fins al cim per la VALOR, simplement resseguim la feixa a l’esquerra i al final rapelem d’un arbre, que ens deixa un altre cop al punt de partida.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar