Inici ViesBarcelonaMontserratSant Salvador Normal a la Mòmia (Montserrat)

Normal a la Mòmia (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Normal de la Mòmia és una escalada històrica, que va ser oberta el 27/10/1935 per Jaume Caselles, Lluís Serrat, Celdoni Espunyes i Octavi Torras. Curiosament, va ser oberta exactament el mateix dia que la normal del Cavall Bernat.

Com és lògic per l’època, aquesta via va ser oberta sense expansions, però ara n’hi ha algunes (recentment es van treure, però han tornat a sortir com bolets…). La primera tirada original anava per la fissura en diagonal a la dreta, però actualment es fa una entrada directa. La primera reunió es troba a la bauma, a l’esquerra del tot. La segona tirada comença una mica amb tendència a l’esquerra i tira recte amunt, sempre cercant el camí més fàcil. La roca és boníssima i dóna molta confiança.

Orientació

Nord

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des del Monestir anem al refugi de Sant Benet, passem una mena de porta de pedra i quan el camí es bifurca, prenem el de l’esquerra. Anem pujant, prenem un corriol cap a la Mòmia, pugem per la canal i arribem al coll nord on comença la via.

Material

8 cintes, bagues per merlets, tricams i friends fins al Camalot #1

Descens

Baixant una mica en direcció nord-oest trobem un cable d’acer que ens porta a la instal·lació de ràpel. Fem un únic ràpel de 60 m fins al terra.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros
El Col·leccionista de Vies


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar