Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles GAM-Bages 40 aniversari a la Pelada (Montserrat)

GAM-Bages 40 aniversari a la Pelada (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La GAM-Bages 40 aniversari és una via moderna, oberta l’any 2000 per Joan Abril, Robert Castells, Francesc Garcia, Ramon Majó, Emili Martínez, Josep Moragas i Enric Sales. El nom de la via fa referència al 40 aniversari de la creació del Grup d’Alta Muntanya (GAM) del Centre Excursionista de la Comarca del Bages.

La via s’enfila per la muralla oest d’agulles a cop d’expansió, i és ideal per practicar amb els estreps, és una via poc obligada i amb bon ambient.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Can Maçana anem fins a Coll de Guirló, i abans d’arribar al pas de les Portelles, tirem amunt per un corriol. Els darrers metres els hem trobats una mica tapats per la vegetació, potser no hem encertat la millor aproximació.

Material

18 exprés, estreps i 1 xapa recuperable. De totes formes, no està de més portar alguns micro-friends i cordinos per si salta alguna peça de la fissura de la segona tirada (alguns pitons es belluguen)

Descens

Ràpel d’uns 20 m des del cim

Cordada

Cisco Figueroa i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar