Inici EscaladesBarcelona i rodaliesSant Llorenç del MuntLa Mola X a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

X a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per admin

La X és una xemeneia ben xula oberta als anys 30, no hi dades dels oberturistes. Les principals dificultats les hem tingut als primers metres en una lluita aferrissada amb unes bardisses tossudes que no ens volien deixar passar… al final han cedit, això sí, després de deixar alguna esgarrapada de record… A banda d’això, una via recomanable, amb alguns trams ben macos. Per a més informació podem consultar la web de santllors.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.

Material:  5 cintes, friend Cam #0.75, 1 baga i tricams opcionals. Poden ser recomanables unes tisores de podar per si hi ha esbarzers als primers metres de la via.

Descens:  Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 metres. Potser és una mica més entretingut, però és la opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada:  Manel Ramon i Jordi Ceballos

També et pot interessar