Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola X a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

X a la Castellassa de Can Torras (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La X a la Castellassa és una xemeneia ben maca oberta als anys 30, de la que malauradament no hi dades dels oberturistes. Les principals dificultats les hem tingut als primers metres en una lluita aferrissada amb unes bardisses tossudes que no ens volien deixar passar…  Al final han cedit, això sí, després de deixar-nos alguna esgarrapada de record. A banda d’això, una via recomanable, amb alguns trams ben macos.

Orientació

Est

Aproximació

Un cop a Matadepera, aparquem al final del Carrer de Vista Alegre (enllaç a Google Maps), des d’on anem direcció a la Mola, i de seguida prenem un trencall a la dreta que va força directe fins a la Castellassa de Can Torras.

Material

5 cintes, Camalot #0.75 i una baga. Opcionalment tricams i unes petites tisores de podar per si hi ha esbarzers a l’inici.

Descens

Hi ha diverses opcions per baixar des de la Torre:

  • Un únic ràpel d’uns 50 m cap a l’est, que ens porta directament a terra.
  • Un ràpel d’uns 25 m cap a l’est, i després un altre d’uns 30 m fins al terra.
  • Desfer la via Normal. En aquest cas, fem un ràpel d’uns 15 m fins al tram fàcil de la via normal, flanquegem la Castellassa amb precaució, i després un ràpel de 35 m i un darrer ràpel de 10 metres. Potser és una mica més entretingut, però és l’opció més recomanable per evitar problemes al recuperar les cordes.

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs
Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar