Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Musical Express a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Musical Express a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Musical Express va ser oberta l’any 1982 per Ernesto López, Joaquín Olmo, Néstor Bohigas, Toni Garcia “Vikingo”, Albert Merino i Armand Ballart. La via segueix una línia directa i arrogant pel bell mig de la Roca dels Arcs. La línia és boníssima, llàstima que està molt polida i es torna més exigent del que era inicialment. Si a això li sumem que les expansions allunyen i que els graus de la ressenya original són “clàssics”, doncs és recomanable anar bé de braços per gaudir-la.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem un camí que travessa el rierol i anem resseguint la paret fins arribar a l’alçada de la via. Nom escrit a peu de via.

Material

10 cintes, friends fins al Camalot #0.75 (micros especialment útils), fissurers i un estrep

Descens

Des de la reunió anem encordats cap a la dreta fins arribar al cim, on tenim dues opcions:

  • Anar a la dreta (est) a cercar el corriol que baixa per darrera la Roca dels Arcs fins deixar-nos a la carretera.
  • Anar a l’esquerra (oest) fins arribar al collet que separa la Roca dels Arcs de la Roca Alta, i anem baixant pel corriol fins prendre un trencall a l’esquerra que ens deixa a l’extrem esquerre de la Roca dels Arcs. Aquest camí dóna més volta, però és agradable i assolellat, ideal quan el vessant nord està nevat.

Cordada

Niko Inglada i Jordi Ceballos

Enllaços

Els Visas


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar