Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Mi Primer Amor al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

Mi Primer Amor al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

per admin

Mi Primer Amor va ser oberta l’any 1982 per Joaquín Olmo, Ernesto López, Toni Garcia i Armand Ballart. Aquesta via té l’honor de ser la primera que es va obrir al Pilar del Segre, i van triar el recorregut més evident resseguint la característica diagonal que ratlla la paret. Es una via molt recomanable per gaudir de la verticalitat i fer una mica d’artifo sense haver de pitonar. La via va ser restaurada al 2007, i l’equipament es troba en perfecte estat. Es una via ideal per l’estiu, ja que estàs quasi tota l’estona a l’ombra. Hi ha cordades que finalitzen la via a la Feixa, però és una llàstima perquè les 2 tirades de dalt valen la pena, són totalment netes, però es protegeixen bé i són maques.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt i no té pèrdua, ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs i a la dreta el Pilar del Segre. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Pugem per un petit corriol fins al Pilar del Segre i el peu de via és força evident. Originalment començaven la via entrant per una petita feixa, però val la pena començar des de baix de tot i queda una primera tirada més llarga i interessant.

Material:  Friends fins al Cam #4 (repetir el #0.75), tascons, 3 bagues, 20 cintes, estreps. Guíndola útil a la R3

Descens:  Pujar en direcció a la torre elèctrica més propera fins trobar a l’esquerra la canal que separa el Pilar del Segre amb la Paret del Pas Nou. Baixem i anem resseguint el peu de la Paret del Pas Nou fins que arribem a una canal que baixa directa a la carretera.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar