Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Mi Primer Amor al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

Mi Primer Amor al Pilar del Segre (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Mi Primer Amor va ser oberta l’any 1982 per Joaquín Olmo, Ernesto López, Toni Garcia i Armand Ballart. Aquesta via té l’honor de ser la primera que es va obrir al Pilar del Segre, i van triar el recorregut més evident resseguint la característica diagonal que ratlla la paret. Es una via molt recomanable per gaudir de la verticalitat i fer una mica d’artifo sense haver de pitonar. La via va ser restaurada al 2007, i l’equipament es troba en perfecte estat. Es una via ideal per l’estiu, ja que estàs quasi tota l’estona a l’ombra. Hi ha cordades que finalitzen la via a la Feixa, però és una llàstima perquè les 2 tirades de dalt valen la pena, són totalment netes, però es protegeixen bé i són maques.

Orientació:  Oest

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt i no té pèrdua, ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs i a la dreta el Pilar del Segre. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Pugem per un petit corriol fins al Pilar del Segre i el peu de via és força evident. Originalment començaven la via entrant per una petita feixa, però val la pena començar des de baix de tot i queda una primera tirada més llarga i interessant.

Material:  Friends fins al Cam #4 (repetir el #0.75), tascons, 3 bagues, 20 cintes, estreps. Guíndola útil a la R3

Descens:  Pujar en direcció a la torre elèctrica més propera fins trobar a l’esquerra la canal que separa el Pilar del Segre amb la Paret del Pas Nou. Baixem i anem resseguint el peu de la Paret del Pas Nou fins que arribem a una canal que baixa directa a la carretera.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar