Inici ViesBarcelonaSant LlorençObac Xemeneia MTM a la Porquerissa (Sant Llorenç)

Xemeneia MTM a la Porquerissa (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

La Xemeneia MTM (Masó-Torras-Masó) va ser oberta l’any 2011 per Josep Maria Torras i els germans Albert i Oscar Masó. Es una via molt especial, ja que va ser la darrera via oberta per Josep Maria Torras, a l’edat de 85 anys!

Es tracta d’una petita xemeneia de 20 metres, que al començament sembla que no hagi de tenir cap gràcia, però a la que s’enfila amunt acaba sent una xemeneia interessant. La via està desequipada, a excepció d’un pitó als metres finals, que és on es troba el pot de registre. En ser una via molt ràpida, la podem combinar amb alguna altra per la zona.

Orientació

Oest

Aproximació

Des de Matadepera prenem la Carretera direcció a Coll d’Estenalles i aparquem a l’Alzina del Salari (enllaç a Google Maps). Seguim el carrer asfaltat fins al final i arribem al Coll de Tres Creus. Un cop allà, prenem el corriol en direcció Oest (cap a la Font de la Pola), passem pel costat del Setrill, seguim fins a la característica Porquerissa (on el camí fa un gir de 90 graus), i la via es troba poc després, només caldrà cercar el lloc menys embrossat per arribar al peu de la xemeneia.

Material

6 cintes, 3 bagues, 1 tascó gran, friends fins al Camalot #0.75

Descens

Caminant

Cordada

Miquel Jordan i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar