Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Mambo! a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

Mambo! a la Paret de Zaratustra (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Mambo! va ser oberta l’any 2000 per Jordi Pijuan “Piju” i Ramon Fuster “Xuli”. Ha estat una grata sorpresa, ja que és una via de la que teníem poques referències i la hem gaudit molt.

El primer llarg és una curiosa xemeneia amb roca a controlar i el segon llarg és molt cutre, però d’allà en endavant la via és un festival de plaques amb franges horitzontals on haurem d’anar cercant el millor camí amb un equipament mínim, però sempre amb roca excel·lent i moltes possibilitats d’autoprotecció. La via està oberta amb un estil impecable, en tot el recorregut només hi ha 4 pitons (sense comptar les reunions). 

El tercer llarg és una preciositat, però el millor amb diferència és el quart (6a obligat), amb un tram de bavaresa brutal que ens ha fet arribat a la reunió ben inflats de braços! El darrer llarg és molt curt però tampoc el regalen. 

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Des de Vilanova de Meià anem carretera amunt, passem de llarg el trencall de la Font Blanca, i aparquem 500m abans del pàrquing de la Roca dels Arcs, concretament a una gran esplanada a la coordenada N 42º 01.350′ E 001º 02.093′ (enllaç a Google Maps).

Prenem el corriol que comença a la dreta de l’esplanada i anem resseguint la base de la paret. Quan arribem a l’alçada de la Txubaskos Baskos cal baixar una mica, ja que hem d’anar per sota del contrafort. Trobem un cable metàl·lic (on comença la Caipirinha) que no hem d’agafar, seguim uns metres més endavant i aviat trobem la xemeneia del primer llarg.

Material

14 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetits fins al 0.75) i 2 bagues. Opcionalment un Camalot #4 per al darrer llarg.

Descens

Resseguim la carena a l’esquerra (oest) sense allunyar-nos gaire de la paret i anem a parar de nou a la carretera, a prop de l’esplanada on hem deixat el cotxe. 

Cordada

Christian Ruiz i Jordi Ceballos

Enllaços

Romàntic Guerrer


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar