Inici ViesLleidaLa NogueraVilanova de Meià Migranya Profunda a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Migranya Profunda a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per jordi.ceballos@gmail.com

Migranya Profunda va ser equipada l’any 1989 per Joan Oliva, Guillem Arias, Jordi Briz, Manel Pedro “Gastón” i Joan Freixas. El nom de la via és perquè un dels components de la cordada patia forts atacs de migranya.

Al llarg del recorregut podem veure com aquesta via i la Plaerdemavida van massa properes i, fins i tot, arriben a compartir alguna reunió, el que pot generar confusió si no anem atents a la ressenya. Això és perquè l’obertura de les 2 vies casualment va coincidir en el temps, tot i que amb estils molt diferents: Migranya Profunda està equipada despenjant-se per dalt mentre que Plaerdemavida està oberta per baix.

Migranya Profunda va ser equipada amb spits i anys després va ser restaurada amb bolts, però van deixar algunes xapes menys. Actualment la dificultat obligada és de 6a, especialment al tercer llarg. Al quart llarg faltava una xapa i llavors hi havia un petit tram força dur que desentonava amb la resta de via, però hi hem deixat posat un mascle d’spit i ara es pot passar posant-hi una xapa recuperable. Per cert, aquest quart llarg és de 35 m, i no pas de 45 m com apareix a alguna ressenya.

Als darrers metres del quart llarg és fàcil confondre’s de reunió. La nostra R4 es troba a la dreta de la savina, mentre que just a l’esquerra hi ha la R4 de la Plaerdemavida (que supera un desplom de 6b+)

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem un camí que travessa el rierol i resseguim la paret fins arribar a l’alçada de la via, que comença a l’esquerra de la Lleida. Gravat MP a peu de via.

Material

16 cintes, 1 xapa recuperable, friends fins al Camalot #0.75 i estreps

Descens

Anem a l’esquerra a cercar un collet, baixem per un corriol que ens deixa a la punta esquerra de la Roca dels Arcs, i desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Ricard Rofes, Cesc Aldabó i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar