Inici EscaladesLa NogueraVilanova de Meià Lleida a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

Lleida a la Roca dels Arcs (Vilanova de Meià)

per admin

La Lleida va ser oberta l’any 1978 per Jordi Giné, Francesc Campomanes i Llorenç Melgosa, i va ser la segona via de la Roca dels Arcs (la primera va ser la Tàrrega). El nom de la via és en referència a que els oberturistes eren de Lleida. Es una via molt recomanable, amb un recorregut lògic i alguns trams molt macos. Patíem perquè la roca no estigués molt sobada, però només ho està a la primera tirada i algun pas puntual, en general està la mar de bé.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada.

Aproximació:  Des de Vilanova de Meià prenem la carretera amunt, i no té pèrdua ja que en pocs minuts veiem la Roca dels Arcs. Aparquem a alguna de les esplanades que hi ha al costat de la carretera (enllaç a Google Maps). Prenem un camí que travessa el rierol i creuem la Roca dels Arcs fins quasi l’altra punta.

Material:  14 cintes, 2 bagues, tascons i friends fins al Cam #2

Descens:  Anem a l’esquerra (oest) fins arribar al collet que separa la Roca dels Arcs de la Roca Alta, i anem baixant pel corriol fins prendre un trencall a l’esquerra que ens deixa a la punta esquerra de la Roca dels Arcs (compte no baixar més del compte, que arribaríem a la Font de la Figuera). Només hem de recòrrer el camí planer fins l’altra punta de la Roca dels Arcs i desfer el camí d’aproximació.

Cordada:  Pau Carnicero i Jordi Ceballos

També et pot interessar