Inici ViesBarcelonaMontserratMagdalenesGorros Per davant a la Gorra Marinera (Montserrat)

Per davant a la Gorra Marinera (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Per davant o Aresta Nord va ser oberta l’any 1953 per Ignasi Capeta i Antoni Noves. Al Montserrat Pam a Pam posa que la via comença a l’Ermita de Sant Jaume però no és correcte, ja que a la piada original publicada als butlletins del CMB (Club Muntanyenc Barcelonès) van indicar clarament que la via comença al camí de Sant Joan.

El recorregut d’aquesta via es troba injustament trepitjat per diverses vies obertes a partir dels anys 80, així com posteriors re-equipaments. D’entre totes les ressenyes que hem trobat, la que ens ha semblat més lògica amb el que podia ser l’itinerari original és la de Joan Asín. Tenint en compte que al 1953 devien obrir la via pràcticament a pèl, protegint-se només amb alguns merlets i pitons, és una pena veure que actualment hi ha més de 30 parabolts!

En tot cas, és una via maca, ben recomanable i amb roca excel·lent. A destacar el darrer llarg, que fa un preciós flanqueig a esquerres amb bon ambient.

Orientació

Nord

Aproximació

Des del Monestir prenem les Escales dels Pobres fins a la Plaça de Santa Anna, on prenem el corriol de l’esquerra, que puja força directe fins al Camí de Sant Joan. Quan arribem a l’alçada de la Gorra Marinera, la via comença al punt més dèbil de la paret (força a la dreta).

Material

8 cintes

Descens

Es pot desgrimpar per la via normal. Si al darrer tram no ho veiem clar, hi ha una instal·lació per fer un ràpel de 20 metres.

Cordada

Miquel Soro i Jordi Ceballos

Enllaços


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar