Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Aresta Brucs al Broc del Setrill (Montserrat)

Aresta Brucs al Broc del Setrill (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta Brucs al Broc del Setrill va ser oberta el 15/9/1958 per Joan Cerdà, Jordi Riera i Eduard Auqué. A l’obertura només van posar pitons, tacs i merlets, així que les expansions que hi trobem actualment són totes afegides. En Joan Cerdà estava en plena forma, i és que just després d’obrir aquesta via, van rapelar i des del collet va obrir l’encara més exposada Aresta Brucs al Setrill, que són 40 metres amb un grau de 6a i pràcticament a pèl fins al cim.

L’Aresta Brucs al Broc té un primer llarg molt curiós i exigent, que amb un traçat molt intel·ligent cerca el camí més lògic per accedir a l’aresta sud del Broc. El primer tram ens ha semblat difícil de llegir: als primers metres cal pujar recte fins a una primera bauma on podem posar un tricam rosa i 1 metre més amunt hi entra un Camalot #2. Després ve el tram més difícil, on cal fer un flanqueig molt finet i obligat (6a) fins a una segona bauma on al seu extrem esquerre hi entra un Camalot #1. A partir d’aquí ja trobem algunes expansions i la dificultat afluixa.

El segon llarg comença amb una grimpada senzilla fins arribar a l’únic burí del llarg. A continuació cal superar el muret final i és clarament més senzill cap a l’esquerra (IV grau). Aquest muret no hem vist possibilitat de protegir-lo, però és que anant recte o a la dreta és més difícil (V) i igual de poc protegible. Al cim no hi ha cap reunió, hem de fer-la a l’avantcim, on hi ha un bolt i un petit bloc encastat (si mirem al terra, a uns 2-3 metres hi ha un altre bolt amb xapa petita, però queda un pèl lluny).

Orientació

Comença al vessant est i després és sud

Aproximació

Des de Can Maçana anem fins al Refugi Vicenç Barbé. Un cop allà, pugem per la Canal Ampla un tros fins que sortim en tendència a l’esquerra fins arribar al Broc del Setrill. La via comença al vessant est, a sota d’unes baumes.

Material

10 cintes, 2 cordinos per a merlets, friends fins al Camalot #2 i tricams negre/rosa

Descens

Ràpel de 20 m des d’una savina penjada, que ens deixa al collet entre el Setrill i el Broc del Setrill.

Cordada

David Cabañas i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar