Inici ViesTarragonaPorts de Beseit KRT a la Roca Dreta de les Valls (Ports de Beseit)

KRT a la Roca Dreta de les Valls (Ports de Beseit)

per jordi.ceballos@gmail.com

La K.R.T. es troba a la Roca Dreta de les Valls (Ports de Beseit), i va ser oberta al 1987 per Kildo Carreté, el seu fill (Josep Carreté) i Josep Casanovas. Aquesta va ser la primera via de la Roca Dreta, i el nom de K.R.T. és en referència a Kildo Carreté (1926-2014), gran apassionat dels Ports de Beseit, que va dedicar bona part de la seva vida a descobrir tots els seus racons i fer-ne divulgació. Com a escalador va fer nombroses ascensions, i va ser un dels fundadors del grup anomenat “El Bèlits” del CADE.

La via ressegueix l’arrogant esperó de la Roca Dreta, un recorregut intel·ligent, vertical i amb roca excel·lent. Tota la part més vertical es troba força equipada i no obliga més de V+/6a. En conjunt, una via del tot recomanable, que està reequipada amb parabolts i reunions rapelables. És una via força concorreguda, millor anar-hi aviat o tenir algun pla B per si de cas.

Orientació

Sud

Aproximació

Sortint d’Arnes, seguim les indicacions al Toll del Vidre i deixem el cotxe a l’aparcament de les Valls (enllaç a Google Maps). Prenem l’ampli corriol que surt de l’esplanada en direcció est i, al arribar a una bifurcació, seguim pel camí més marcat (esquerra). Avancem uns 10-15 min fins que a l’esquerra veiem la paret de la Roca Dreta i seguint el camí principal arribem al seu davant, on tenim una magnífica perspectiva de la paret. Superem el contrafort per l’esquerra i arribem a peu de via.

Per accedir a la primera reunió (on està la placa K.R.T.) cal escalar uns 10 metres, nosaltres ho hem enllaçat sense problema amb la següent tirada.

Material

22 cintes, estreps i opcionalment friends fins al Camalot #0.75

Descens

Un cop al cim, seguim fins a un collet i girem a la dreta seguint les fites. Cal fer alguna desgrimpada (molt de compte si està mullat) i acabem arribant un altre cop al davant de la Roca Dreta, des d’on desfem el camí d’aproximació.

Cordada

Alex Presas i Jordi Ceballos

Enllaços

Arañita Escaladora
Personatges de les Terres de l’Ebre


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar