Inici ViesTarragonaPorts de Beseit Mas-Colomer a les Roques de Benet (Ports de Beseit)

Mas-Colomer a les Roques de Benet (Ports de Beseit)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Mas-Colomer va ser oberta l’any 1963 per Jaume Mas i Jordi Colomer, tots dos escaladors del GEDE. Es una gran clàssica a les Roques de Benet, una via on no regalen gairebé cap llarg i que ens ha deixat un gran sabor de boca. La via ressegueix un recorregut lògic i molt elegant, i les darreres tirades tenen un gran ambient, una via del tot recomanable.

Orientació

Comença sud, i després oest

Aproximació

Des d’Horta de Sant Joan anem direcció Arnes i de seguida prenem un trencall a mà esquerra cap als Estrets. Seguim la pista fins un trencall a mà esquerra (direcció Ports) i aparquem a un creuament de pistes on hi ha un cartell informatiu sobre l’escalada (enllaç a Google Maps). L’aproximació és evident, pugem per una canal i arribem a peu de via en uns 5 min.

Material

18 cintes, friends fins al Camalot #3 (amb algun mitjà repetit), fissurers, 2 bagues i estreps

Descens

Hi ha l’opció de rapelar la via (les reunions tenen anelles), però val la pena fer el sorprenent camí penjat (marcat amb fites) que acaba enllaçant amb el camí normal per pujar a les Roques de Benet.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar