Inici ViesBarcelonaSant LlorençLa Mola Anglada-Guillamón a l’Esquirol (Sant Llorenç)

Anglada-Guillamón a l’Esquirol (Sant Llorenç)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Anglada-Guillamón a l’Esquirol va ser oberta el 05/09/1954 per Josep Manuel Anglada i Francesc Guillamón, i és una variant de la via Normal. Aquesta via té l’honor de ser la primera que van obrir tant l’Anglada com en Guillamón. El propi Francesc Guillamón ho explica en aquesta entrevista que li van fer els de Desnivel, on diu el següent:

Mi segunda escalada y me voy sólo. Me fui a hacer otra aguja que se llamaba el Esquirol. Me fui con el tren, con mi cuerda de cuarenta metros para allá. Me habían dicho que era fácil, que había un paso de cuarto… y en el tren tuve una suerte bárbara. Me encontré a dos compañeros míos que estudiaban en el Conservatorio Superior Municipal de Música. Descubrimos que íbamos al mismo lugar. Me dijeron que era la primera vez que escalaban y que querían probarlo. Y dije, bueno, yo ya llevo una escalada. Y fuimos juntos. Llegamos allí y no tenía ni idea de donde coño empezaba la vía aquella. Vi un diedro y pensé es por aquí seguro. A los quince metros puse un pitón, de los que trajo Anglada de Alemania, muy fino y maleable. Subí un poco más y me encontré una bamba. Me agarré allí y se me fueron acabando las fuerzas. Y te juro que pensé en mi entierro, son décimas de segundo, pero me vi muerto. Me deje caer. El pitón se dobló y quedé a un metro del suelo. Luego nos fuimos para casa. Se lo comenté a Anglada y me dijo que era un bestia. Fuimos el domingo siguiente y abrimos la primera Anglada-Guillamón.

Aquesta Anglada-Guillamón curiosament havia quedat en l’oblit i hem anat a investigar. Després de rentar-li una mica la cara, la veritat que ha quedat un itinerari ben maco, una mica més difícil que la via normal, però que es pot protegir perfectament. La roca és prou bona, i molt més adherent que a la veïna via normal.

Orientació

Nord-oest

Aproximació

Des de Matadepera anem fins al final del Carrer Cavall Bernat, on aparquem (enllaç a Google Maps). Pugem fins al collet del Cavall Bernat i després prenem un corriol planer cap a mà dreta fins arribar a l’Esquirol. Els primers metres són comuns amb la via normal.

Material

10 cintes i friends fins al Camalot #2

Descens

Un ràpel de 25 m des del cim

Cordada

Martí Puig, Jaume Planell i Jordi Ceballos

Enllaços

Santllors


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar