Inici EscaladesAragóPirineu aragonès Ravier al Tozal de Mallo (Ordesa)

Ravier al Tozal de Mallo (Ordesa)

per admin

La Ravier va ser oberta els dies 20 i 21 d’abril de 1957 per N. Blotti, C. Dufourmantelle, C. Jaccoux, M. Kahn i Jean Ravier, i va marcar una fita com a primera gran via a Ordesa. A més, els francesos la van obrir amb un estil impecable, fent l’aproximació des de França amb esquís, sense utilitzar cap expansió, amb un vivac a mitja via i pel bell mig de la encara verge paret sud del Tozal. Actualment la via segueix sense expansions, només trobem alguns pitons, però la roca és molt generosa en possibilitats d’auto-protecció. L’únic tram relliscós és la famosa xemeneia que sembla marbre (6a+ no obligat), a la resta de via la roca està en perfectes condicions.

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Aproximadament des del dia de Sant Joan fins a la Diada no deixen entrar al Parc amb vehicle particular i cal agafar un bus a Torla, el primer és a les 6 am, les dates i horaris detallats es poden consultar a la web dels autobusos de Torla (obrir enllaç). Un cop a la Pradera d’Ordesa, hem de recular per la carretera direcció Torla fins a un caseta del Parc on hi ha un cartell del Circ de Carriata. Pugem per aquest camí fins arribar pràcticament a l’alçada de la base del Tozal, i llavors prenem un petit corriol cap al contrafort on comença la via.

Material:  12 cintes, tascons i friends fins al Cam #4 (repetint el #0.5 i #0.75)

Descens:  Anem direcció est a cercar les Clavijas de Carriata (també anomenades de Salarons), les baixem i enllaçem amb el camí d’aproximació.

Cordada:  Pau Carnicero i Jordi Ceballos

També et pot interessar