Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Bessona Superior (Montserrat)

Normal a la Bessona Superior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal a la Bessona Superior va ser oberta l’any 1943 per Josep Maria Tarragó, Joan Mas i Pere Busquets, i és una magnífica via injustament oblidada.

Anàvem atemorits perquè havíem llegit que la roca no era bona, i a les fotos es veia una darrera tirada molt dreta. Doncs bé, resulta que no cal pitonar en cap moment, i la roca en general és excel·lent. El Mateu l’ha tret tota en lliure, hi ha un parell de passos de bloc al voltant de 6a+, però el grau obligat no passa de V/A1. La darrera tirada es troba semi-equipada amb algunes escarpres i pitons antics. Per muntar la primera reunió podem aprofitar un parabolt que hi ha just sortir de la xemeneia de la segona tirada, i al cim fem reunió a la instal·lació de ràpel.

  • Tirada 1: Pugem per la canal nord entre les dues bessones (20 m). Aquest coll és un bon lloc per deixar les motxilles, ja que al baixar rapelem per aquí mateix.
  • Tirada 2: Petita xemeneia en X i canvi de paret. (IV, 10 m)
  • Tirada 3: Guapíssima tirada d’escalada en placa, roca molt bona i es protegeix de conya. (V/A1 o 6a+, 30 m)

Orientació

Comença nord i després est

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé i pugem direcció nord per la Canal de les Bessones. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem i la via comença en una canal que hi ha al vessant nord entre la Bessona Inferior i la Superior.

Material

12 cintes, tricams, alguna bagueta i friends fins al Camalot #1. No cal pitonar

Descens

Dos ràpels de 30 m, el primer des d’una reunió de parabolts al cim, i el segon des d’un arbre

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar