Inici EscaladesMontserratAgulles Normal a la Bessona Superior (Montserrat)

Normal a la Bessona Superior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal a la Bessona Superior és una magnífica via injustament oblidada. Hi hem anat a veure què trobàvem, una mica acollonits perquè havíem llegit que la roca no era bona, i a les fotos es veia una darrera tirada moooolt dreta. Doncs bé, resulta que no cal pitonar en cap moment, i la roca en general és excel·lent (lo poc que és dolent, és molt evident). El Mateu l’ha tret tota en lliure, hi ha un parell de passos de bloc d’aprox 6a+, però el grau obligat no passa de V/A1. La darrera tirada es troba semiequipada amb algunes escàrpies i pitons antics. Per muntar la primera reunió podem aprofitar un parabolt que hi ha just sortir de la xemeneia de la segona tirada, i al cim fem reunió a la instal·lació de ràpel.

  • Tirada 1: Grimpada/xemeneia fins al coll entre les dues bessones (20 m). Aquest coll és un bon lloc per deixar les motxilles, ja que al baixar rapelem per aquí mateix.
  • Tirada 2: Petita xemeneia en X i canvi de paret. (IV, 10 m)
  • Tirada 3: Guapíssima tirada d’escalada en placa, roca molt bona i es protegeix de conya. (V/A1 o 6a+, 30 m)

Orientació:  Comença nord i després est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, on prenem un corriol direcció nord. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem i la via comença en una canal que hi ha al vessant nord entre la Bessona Inferior i la Superior.

Material:  12 cintes, tricams i friends fins al Cam #1. No cal pitonar.

Descens:  Dos ràpels de 30 m, el primer des d’una reunió de parabolts al cim, i el segon des d’un arbre

Cordada:  Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

També et pot interessar