Inici ViesBarcelonaMontserratAgulles Normal a la Bessona Superior (Montserrat)

Normal a la Bessona Superior (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

La normal a la Bessona Superior va ser oberta l’any 1943 per Josep Maria Tarragó, Joan Mas i Pere Busquets, i és una magnífica via injustament oblidada.

Anàvem atemorits perquè havíem llegit que la roca no era bona, i a les fotos es veia una darrera tirada molt dreta. Doncs bé, resulta que no cal pitonar en cap moment, i la roca en general és excel·lent. El Mateu l’ha tret tota en lliure, hi ha un parell de passos de bloc al voltant de 6a+, però el grau obligat no passa de V/A1. La darrera tirada es troba semiequipada amb algunes escarpres i pitons antics. Per muntar la primera reunió podem aprofitar un parabolt que hi ha just sortir de la xemeneia de la segona tirada, i al cim fem reunió a l’instal·lació de ràpel.

  • Tirada 1: Pugem per la canal nord entre les dues bessones (20 m). Aquest coll és un bon lloc per deixar les motxilles, ja que al baixar rapelem per aquí mateix.
  • Tirada 2: Petita xemeneia en X i canvi de paret. (IV, 10 m)
  • Tirada 3: Guapíssima tirada d’escalada en placa, roca molt bona i es protegeix de conya. (V/A1 o 6a+, 30 m)

Orientació

Comença nord i després est

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Can Maçana anem al Refugi Vicenç Barbé, on prenem un corriol direcció nord. Passem pel costat de la Bessona Inferior, la voregem i la via comença en una canal que hi ha al vessant nord entre la Bessona Inferior i la Superior.

Material

12 cintes, tricams, alguna bagueta i friends fins al Camalot #1. No cal pitonar

Descens

Dos ràpels de 30 m, el primer des d’una reunió de parabolts al cim, i el segon des d’un arbre

Cordada

Mateu Maglia i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar