Inici EscaladesMontserratSant Salvador Normal a la Porra (Montserrat)

Normal a la Porra (Montserrat)

per admin

Actualització any 2020: Les tirolines han estat retirades. Actualment la darrera tirada és d’uns 45 metres, ja que no hi és la reunió intermitja que van afegir al posar la tirolina. Respecte al material, per no fer curt, millor portar al voltant d’unes 20 cintes i repetir alguns friends petits.

La normal a la Porra va ser oberta l’any 1942 pels germans Panyella (Jordi i Joan), Jordi Ferrera i Raimon Estrems, i és una de les grans clàssiques dels Flautats. La via segueix un recorregut ple de lògica, i la roca en general és molt bona. Es pot repetir en pla clàssic (V/A1) o en lliure (6a+), al gust del consumidor. La llàstima són les tirolines de la Integral dels Flautats, que a part d’innecessàries (es pot fer la integral sense utilitzar les tirolines), fan molta nosa i estan fetes caldo.

Orientació:  Est

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Aparquem al darrer revolt abans de l’entrada a l’aparcament del Monestir (enllaç a Google Maps). Pugem per la Canal del Pou del Gat i prenem el GR direcció al Monestir. Arribem a la Ermita de La Trinitat, on prenem un corriol direcció oest i en pocs minuts arribem a peu de via.

Material:  10 cintes, 3 bagues, tascons, tricams, friends fins al Cam #1. Opcionalment 1 V i 1 falqueta de fusta per un pas de 6a de la tercera tirada.

Descens:  Un primer ràpel fins al coll amb la Punxa, i després 2 ràpels des d’arbres ens deixen de nou a peu de via.

Cordada:  Ferran Hernández i Jordi Ceballos

També et pot interessar