Normal a la Porra (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Actualització any 2020: Les tirolines han estat retirades. Actualment la darrera tirada és d’uns 45 metres, ja que no hi és la reunió que van afegir al posar la tirolina. Respecte al material, per no fer curt, millor portar al voltant d’unes 20 cintes i repetir alguns friends petits.

La normal a la Porra va ser oberta el 26/7/1942 pels germans Jordi Panyella “Pany” i Joan Panyella, Jordi Ferrera i Raimon Estrems, i és una de les grans clàssiques dels Flautats. La via segueix un recorregut ple de lògica, i la roca en general és molt bona. Es pot repetir en pla clàssic (V/A1) o en lliure (6a+), al gust del consumidor. 

Orientació

Est

Aproximació

Aparquem al darrer revolt abans de l’entrada a l’aparcament del Monestir (enllaç a Google Maps). Pugem per la Canal del Pou del Gat i prenem el GR direcció al Monestir. Arribem a l’Ermita de La Trinitat, on prenem un corriol direcció oest i en pocs minuts arribem a peu de via.

Material

10 cintes, 3 bagues, fissurers, tricams, friends fins al Camalot #1. Opcionalment 1 V i 1 falca de fusta per un pas de 6a de la tercera tirada.

Descens

Un primer ràpel fins al coll amb la Punxa, i després 2 ràpels des d’arbres ens deixen de nou a peu de via.

Cordada

Ferran Hernández i Jordi Ceballos

Enllaços

Desventuras y Milagros


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar