Del Duc a la Porra (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

Oberta els dies 18/9/2005 i 8/10/2005 pels germans Albert i Òscar Masó. La via transcorre per la placa a l’esquerra de la Normal a la Porra, i la roca en general és força bona. El segon llarg no finalitza a la reunió de la Normal, hem de pujar uns metres més amunt per la canal de l’esquerra i arribem a un bonic collet on hi ha una reunió amb 2 expansions.

El darrer llarg és molt estètic i ben trobat, ja que comença amb uns metres inicials de xemeneia i després va a la cerca d’una bona fissura que haurem de superar en artificial.

Orientació

Est

Aproximació

Aparquem al darrer revolt abans de l’entrada al pàrquing del Monestir (enllaç a Google Maps). Pugem per la Canal del Pou del Gat i seguim el GR direcció al Monestir. Arribem a l’Ermita de La Trinitat, on prenem un corriol direcció oest fins a peu de via.

Material

12 cintes, 2 bagues, friends fins al Totem lila (0.5), un Camalot #2, tascons petits i estreps. Opcionalment un universal per si saltés algun pitó de la via.

Descens

Un primer ràpel d’uns 45m fins al coll amb la Punxa, on és recomanable baixar uns metres el nus per evitar problemes al recuperar les cordes. A continuació fem 2 ràpels des d’arbres que ens deixen de nou a peu de via.

Cordada

Ricard Rofes i Jordi Ceballos

Enllaços

Web dels germans Masó


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar