Inici ViesAragóPirineu aragonès Paseo Geológico al Vallibierna

Paseo Geológico al Vallibierna

per jordi.ceballos@gmail.com

‘Paseo Geológico’ es troba al Vallibierna i va ser oberta l’any 2003 per Unai Pérez de Arenaza, Antonio Monge, Tino Tain i Luis Alfonso “Luichy”. L’entorn on es troba la via és realment maco, i opcionalment podem acabar pujant al cim del Vallibierna. Es tracta d’una via d’aventura, assequible, poc mantinguda i amb roca a controlar. L’itinerari està molt poc equipat i ens ha costat de seguir.

El passeig geològic ha estat lo més interessant, ja que no tots els dies tenim oportunitat d’escalar per esquistos ferruginosos d’un color vermell ben llampant, o per calcosilicatades de marbre, al llarg de l’itinerari hi ha molta varietat de roques. I per rematar el bucòlic passeig, la via finalitza a un collet ple de flors Edelweiss.

La ressenya del Luichy la podem trobar a la guia “Roca caliente en los Pirineos: Escales, Valle de Isábena, Llauset, Vall d’Arán”.

Orientació

Sud

Aproximació

Des del poble d’Aneto (enllaç a Google Maps), seguim la llarga pista fins a la Presa de Llauset, on aparquem. Resseguim tot el marge dret de l’embassament fins arribar al trencall que porta al Refugi Cap de Llauset, però no l’agafem. Seguim en la mateixa direcció que portàvem (oest) fins arribar a l’alçada de la via, que identifiquem amb la foto.

Material

6 cintes, fissurers i friends fins al Camalot #2

Descens

Un cop acabades les dificultats, acabem de pujar fins a la cresta. Per pujar al Vallibierna hauríem de seguir cresta amunt. En cas contrari, anem una mica a la dreta i de seguida tirem avall en direcció nord. Passem pel costat del Refugi Cap de Llauset i després d’una llarga volta, enllacem de nou amb el camí d’aproximació.

Cordada

Jordi Canyameres, Marc Busquets i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar