Inici ViesAragóSopeira Esperó dels Elfos a la Paret d’Escales (Sopeira)

Esperó dels Elfos a la Paret d’Escales (Sopeira)

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Esperó dels Elfos es troba a la Paret d’Escales i va ser obert l’any 1982 per Manel Solís i Eloi Ferrer. La via és una bona presa de contacte amb aquesta paret, on hi trobem una roca excel·lent, així com una aproximació i retorn especialment còmodes. 

El tram més característic de la via és la bavaresa a equipar que trobem a la tercera tirada, és tota una preciositat, llàstima que s’acaba aviat. Els primers metres són amb diferència la part més difícil de la via, després la roca millora molt i el grau és més amable. Donat que es tracta d’una via molt ràpida, la podem combinar perfectament amb altres de la mateixa paret.

Tot i que la via actualment es troba pràcticament equipada, val la pena comentar que es va obrir per baix i sense expansions a les tirades (exceptuant el petit desplom del començament). Va ser anys després que es va reequipar tota amb parabolts.

Orientació

Sud-oest

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Just després del poble de Sopeira arribem a la Presa d’Escales, on aparquem (enllaç a Google Maps). Creuem tota la presa, saltem una barana, baixem per unes escales metàliques, seguim un passamà i accedim a un caminet esculpit a la roca. Baixem tot el camí fins pràcticament a baix de tot, i la via comença abans del darrer revolt. També hi ha la possibilitat d’aparcar el cotxe a sota de la presa, en aquest cas cal entrar al poble de Sopeira i seguir la pista que porta a la Central.

Material

8 cintes i friends fins al Camalot #0.75

Descens

Seguim la feixa a l’esquerra, baixem per un túnel, quan es bifurca anem per la boca de la dreta, seguim una vira i arribem a un corriol, que en direcció a l’esquerra ens torna en un moment a la presa (no cal fer cap ràpel).

Cordada

Marc Busquets i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar