Inici ViesAragóSopeira García-Gutiérrez a la Paret d’Escales (Sopeira)

García-Gutiérrez a la Paret d’Escales (Sopeira)

per jordi.ceballos@gmail.com

La García-Gutiérrez es troba a la Paret d’Escales i va ser oberta l’any 2014 per Miguel Angel García i Juan Gutiérrez. Es tracta d’un recorregut completament equipat i amb roca excel·lent. A més, l’aproximació i retorn són especialment còmodes, en conjunt resulta una via ben recomanable de “love-climbing”. En ser una via ràpida, es pot combinar perfectament amb altres de la mateixa paret.

A la tercera tirada cal vigilar de no confondre’s amb una variant de parabolts que se’n van cap a la dreta, i que es veu força més exigent. En aquest enllaç podem llegir la piada dels oberturistes.

Orientació

Sud-oest

Aproximació

Just després del poble de Sopeira arribem a la Presa d’Escales, on aparquem (enllaç a Google Maps). Creuem tota la presa, saltem una barana, baixem per unes escales metàliques, seguim un passamà i accedim a un caminet esculpit a la roca. Baixem tot el camí fins a baix de tot. La via es troba a la placa tombada on comencen diverses vies, just a la dreta de la Xin Xan, i a peu de via hi trobem una lletra ‘G’. També hi ha la possibilitat d’aparcar el cotxe a sota de la presa, en aquest cas cal entrar al poble de Sopeira i seguir la pista que porta a la Central.

Material

15 cintes

Descens

Seguim la feixa a l’esquerra, baixem per un túnel, quan es bifurca anem per la boca de la dreta, seguim una vira i arribem a un corriol, que en direcció a l’esquerra ens torna en un moment a la presa (no cal fer cap ràpel).

Cordada

Marc Busquets i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar