Inici ViesBarcelonaBerguedàPedraforca Del Guarda a la Dent de Cabirols (Pedraforca)

Del Guarda a la Dent de Cabirols (Pedraforca)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via del Guarda es troba a la Dent de Cabirols (Pedraforca), va ser oberta el 23/6/1976 per Joan Martí, Joan Miquel Horrillo, Pere Roca i Paco Vargas. El nom de la via és en referència a Joan Martí, que al 1975 va substituir a Jordi Sans com a guarda del Refugi Lluís Estasen, i va ser-hi més de 30 de anys, fins que al 2009 va ser rellevat per Jordi Gallardo “Punky”.

La primera tirada és comuna amb la Cerdà-Albert. La via inicialment es va graduar com V/A2 i posteriorment es va alliberar amb un grau de 6b. Es tracta d’una via atlètica, amb bona roca i bon equipament, en conjunt és un itinerari del tot recomanable.

Orientació

Nord

Aproximació

Un cop al Refugi Lluís Estasen (enllaç a Google Maps), prenem el camí de la tartera fins que després d’uns 5-10 minuts veiem la Dent de Cabirols. Pugem seguint fites pel marge esquerra de la tartera i amb una petita grimpada accedim a peu de via, on hi ha un parabolt.

Material

15 cintes, fissurers, friends fins al Camalot #2 i estreps

Descens

Des de la darrera reunió anem a l’esquerra fins arribar a un pi amb una instal·lació de ràpel. Rapelem 20 metres i baixem per camí fitat (no cal fer cap més ràpel) fins enllaçar de nou amb el camí de la tartera.

Cordada

Christian Ruiz, David Codina i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar