Inici ViesBarcelonaMontserratSant SalvadorSant Benet Diedre Gris a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

Diedre Gris a la Panxa del Bisbe (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Diedre Gris a la Panxa del Bisbe va ser obert el 28/9/1958 per Enric Pérez “Mambo” i Agustí Trullols, tots dos del GEDE. De fet, l’Enric va estar molt lligat al Club Excursionista de Gràcia i l’any 1962 va ser President del GEDE.  En realitat, aquesta via només té 2 llargs originals, ja que després enllaça amb la Barberà-Cortés, que ja era oberta des del 7/9/1949.

La via es troba pràcticament desequipada, però es protegeix perfectament amb flotants.  Ens ha semblat un itinerari del tot recomanable per gaudir de l’auto-protecció a Montserrat, amb bona roca i un recorregut molt evident. Al segon llarg ens ha emprenyat molt una bardissa, pot anar bé una navalla per tallar-la.  Al tercer llarg és especialment important allargar força les assegurances per no patir problemes de fregament.

Orientació

Est

Aproximació

Al Monestir prenem les Escales dels Pobres fins al Pla de Santa Anna. Prenem el trencall de la dreta fins a la Panxa del Bisbe, i amb una fàcil grimpada arribem a peu de via.

Material

12 cintes, friends fins al Camalot #3 (repetint el #2), tricams, tascons i 2 bagues

Descens

Un ràpel de 30 m cap al nord. Baixem per la canal oest i de seguida estem de nou al camí de les escales.

Cordada

Martí Llobet i Jordi Ceballos

Enllaços

Funklimbs
Joan Asín


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar