Inici ViesAragóMasmut Barrufets al Masmut

Barrufets al Masmut

per jordi.ceballos@gmail.com

La Barrufets va ser oberta l’any 1983 per Remi Brescó i Albert Gómez, i és una de les primeres vies del Masmut. Ens ha semblat una via molt recomanable, d’aquelles on totes les tirades són bones. La via es troba perfectament restaurada amb bolts i la roca en general és molt bona.

Com la previsió del temps era de pluja a la tarda, ens hi hem posat aviat per anar amb marge de sobres, i a les 9h ja estàvem escalant. A les 12h estàvem a la R4, i llavors ha començat a TRONAR d’una manera espectacular, no pot ser!! Tirar avall no pintava fàcil, ja que la via va desplomant gradualment, i les tirades estan molt poc equipades, així que hem tirat amunt enmig d’una tempesta acollonant. Les darreres tirades s’han fet dures, amb calamarsa que ens picava en tota la cara i trons un darrera l’altre, per flipar! Però bé, hem anat fent, intentant no perdre els nervis, i hem pogut acabar la via, la veritat és que aquesta roca mullada s’ha de reconèixer que té bon grip!   🙂

Orientació

Sud

Regulacions

La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació

Des de Peñarroya de Tastavins, davant l’Hotel Tastavins prenem la pista amb un cartell indicador “Peñas del Masmut”. La seguim uns 3 km i aparquem a l’esplanada que hi ha al Coll del Masmut, a la coordenada N 40º 44.673′ E 0º 3.748′ (enllaç a Google Maps). Des del coll prenem el camí de baixada i anem resseguint les parets uns 15 min fins arribar a la via, que es troba a l’agulla que fa 9 d’un total de 12.

Material

14 cintes, fissurers i friends fins al Cam #4 (repetits fins al #1)

Descens

Remuntem la carena fins arribar a la canal de descens, que es troba indicada amb una gran fita, a la coordenada N 40º 44.770′ E 0º 03.801′ (enllaç a Google Maps). Desgrimpem amb compte una petita canal i de seguida arribem al cotxe.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar