Inici ViesAragóMasmut Aresta del GAS al Masmut

Aresta del GAS al Masmut

per jordi.ceballos@gmail.com

L’Aresta del G.A.S. es troba al Masmut i va ser oberta l’any 1987 pels valencians Juan Terrádez, Salvador Pascual “Boro” i Concha Abad. El nom de la via és en referència al “Grupo de Actividades Subterráneas” (G.A.S.) de València, una entitat que era el segon grup amb més targes federatives de la Comunitat Valenciana. Aquest grup no tenia local ni cobraven cap quota als seus membres, era simplement un grup auto-gestionat que utilitzaven per federar-se. Actualment el G.A.S. ja no funciona.

Es una via ben recomanable i ràpida que ressegueix l’aresta de manera elegant i amb bona roca. La via va ser originalment equipada amb spits, però actualment es troba restaurada amb parabolts (respectant el nombre d’expansions originals).

En Santi Gràcia va obrir una variant d’entrada directa que resulta més recomanable que el recorregut original, i també hi ha una variant de sortida equipada per Carlos Herráez que enlloc de fer la rampa de sortida, s’enfila pel muret de la dreta afegint així més metres d’escalada. Val molt la pena fer totes dues variants.

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Peñarroya de Tastavins, davant l’Hotel Tastavins prenem la pista amb un cartell indicador “Peñas del Masmut”. La seguim uns 3 km i aparquem a l’esplanada que hi ha al Coll del Masmut, a la coordenada N 40º 44.673′ E 0º 3.748′ (enllaç a Google Maps). Des del coll prenem el camí de baixada en direcció a les parets fins arribar a la via.

Material

10 cintes i opcionalment un Camalot #1 per la darrera tirada.

Descens

Remuntem la carena fins arribar a la canal de descens, que es troba indicada amb una gran fita, a la coordenada N 40º 44.770′ E 0º 03.801′ (enllaç a Google Maps). Desgrimpem amb compte una petita canal i de seguida arribem al cotxe.

Cordada

Marc Badia, Alex Presas i Jordi Ceballos

Enllaços

Wild Masmut


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar