Inici ViesAragóMasmut Aquest any sí al Masmut

Aquest any sí al Masmut

per jordi.ceballos@gmail.com

‘Aquest any sí’ va ser oberta al 1985 pel Remi Brescó, Josep Solé i Albert Gómez, tots ells de la colla dels Barrufets, i és una de les grans clàssiques del Masmut. Els Barrufets van encetar l’escalada al Masmut al 1983, obrint les vies Picotasso, La Peste, Barrufets i Casquetes.

Es una via molt vertical, que està alliberada amb un grau de 7a. La via va ser restaurada al 2006, així que totes les expansions estan impecables. Sembla que no acabem d’estar de sort amb el Masmut, i és que les dues darreres vies que hem fet, les hem acabat totes enmig d’un bon diluvi!

Orientació

Sud

Aproximació

Des de Peñarroya de Tastavins, davant l’Hotel Tastavins prenem la pista amb un cartell indicador “Peñas del Masmut”. La seguim uns 3 km i aparquem a l’esplanada que hi ha al Coll del Masmut, a la coordenada N 40º 44.673′ E 0º 3.748′ (enllaç a Google Maps). Des del coll ja veiem perfectament la via, prenem el camí de baixada i en un moment estem a peu de via, en un tram de paret que desploma. La via queda just a la dreta de la popular “La chorrera”, i la primera assegurança és un pitó que queda força amunt, hi hem arribat en artificial de friends (també es pot resoldre amb un pas de ganxo o esqueneta).

Material

15 cintes, friends fins al Camalot #4 (repetits del 0.4 al 1) i tricams

Descens

Remuntem la carena fins arribar a la canal de descens, que es troba indicada amb una gran fita, a la coordenada N 40º 44.770′ E 0º 03.801′ (enllaç a Google Maps). Desgrimpem amb compte una petita canal i de seguida arribem al cotxe.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar