Inici EscaladesAragóMasmut Aquest any sí al Masmut

Aquest any sí al Masmut

per admin

La via “Aquest any sí” és una de les grans clàssiques del Masmut, que va ser oberta al 1985 pels Barrufets. Aquest grup d’escaladors van encetar l’escalada al Masmut al 1983, obrint les vies Picotasso, La Peste, Barrufets i Casquetes. Es una via molt vertical, que en versió clàssica és V+/A1 i en lliure 7a, així que cada cordada pot triar apretar en funció de les seves forces. La via va ser restaurada al 2006, així que totes les expansions estan impecables. Sembla que no acabem d’estar de sort amb el Masmut, i és que les dues darreres vies que hem fet, les hem acabat enmig d’un bon diluvi!

Orientació:  Sud

Regulacions:  La via no està afectada per regulacions d’escalada

Aproximació:  Des de Peñarroya de Tastavins, davant l’Hotel Tastavins prenem la pista amb un cartell indicador “Peñas del Masmut”. La seguim uns 3 quilòmetres i aparquem a la esplanada que hi ha al Coll del Masmut, a la coordenada N 40º 44.673′ E 0º 3.748′ (enllaç a Google Maps). Des del coll ja veiem perfectament la via, prenem el camí de baixada i en un moment estem a peu de via, en un tram de paret que desploma. La via queda just a la dreta de la popular “La chorrera”, i la primera assegurança és un pitó que queda força amunt, hi hem arribat en artificial de friends (també es pot resoldre amb un pas de ganxo o esqueneta).

Material:  15 cintes, friends fins al Cam #4 (repetits del 0.4 al 1) i tricams

Descens:  Anem en direcció oest (esquerra) i prenem el camí normal d’ascens/descens del Masmut, que s’agafa a la coordenada N 40º 44.770′ E 0º 3.801′ (enllaç a Google Maps). Desgrimpem amb compte una petita canal i de seguida arribem al cotxe.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar