Inici ViesTarragona Fernández-Molero a Roca Monera (Farena)

Fernández-Molero a Roca Monera (Farena)

per jordi.ceballos@gmail.com

La via Fernández-Molero va ser oberta al 1963 per Javier Fernàndez Casas i Julià Molero, i ressegueix un sistema de fissures que ratlla la paret de dalt a baix. La via originalment no tenia cap expansió, però actualment es troba completament equipada amb parabolts. Tot i alguna llastra sospitosa, la roca en general és excel·lent. Es una via recomanable, però de visita obligada és el restaurant Brugent de Farena, on hem celebrat l’escalada amb un bon dinar!

Aquesta i la via Catalunya són les dues grans clàssiques de Roca Monera. La paret està ben propera a Farena, però és curiós perquè queda molt amagada i no la veus fins que baixant per la pista hi ha un moment en que t’apareix davant dels morros. Les formes de la paret són ben guapes, llàstima que només té uns 100 metres d’alçada, perquè amb més envergadura de ben segur seria una paret de renom. El lloc és especialment tranquil, és ideal per l’estiu gràcies a la seva orientació nord.

Orientació

Nord

Aproximació

Deixem el cotxe a l’aparcament en bateria que hi ha a l’entrada del poble de Farena venint des de La Riba (enllaç a Google Maps). Ja caminant, pugem per la carretera uns 200 metres fins una esplanada on neixen diversos camins, i prenem la pista que va al Molí del Fort (compte no ens equivoquem i ens fiquem pel camí particular de la Colomina). Anem baixant i tal com arribem al riu Brugent tenim al davant la imponent paret de Roca Monera. L’aproximació és evident i molt ràpida. El peu de via el podem reconèixer perquè hi ha un diedre fissurat que comença amb un bon desplom, i la via està totalment equipada amb parabolts.

Material

15 cintes, friends fins al Camalot #2 (#4 opcional). Una cordada forta pot passar només amb cintes.

Descens

Un primer ràpel de 40 m des de l’arbre amb bagues de la darrera reunió, i arribem a una lleixa. Anem uns 10 m a l’esquerra i arribem a una reunió d’expansions des d’on fem el segon ràpel de 45 m fins al terra.

Cordada

Josep Santasusana i Jordi Ceballos

Enllaços

La Cordada Centenària


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar