Inici EscaladesTarragona Fernández-Molero a Roca Monera (Farena)

Fernández-Molero a Roca Monera (Farena)

per admin

Les vies Fernández-Molero i Catalunya són les dues grans clàssiques de Roca Monera, una paret que hi ha a tocar del poble de Farena. Es curiós perquè la paret queda molt amagada i no la veus fins que baixant per la pista hi ha un moment en que t’apareix davant dels morros. Les formes de la paret són ben guapes, llàstima que només té aproximadament uns 100 metres d’alçada, perquè amb més envergadura de ben segur seria una paret de renom. El lloc és especialment tranquil, i és ideal per l’estiu gràcies a la seva orientació nord.

La Fernández-Molero va ser oberta al 1963 per J. F. Fernández i J. Molero, i ressegueix un sistema de fissures que ratlla la paret de dalt a baix. La via actualment es troba completament equipada amb parabolts, curiós tractant-se d’una via que es va obrir sense expansions… Tot i alguna llastra sospitosa, la roca en general és excel·lent. Es una via recomanable, però de visita obligada és el restaurant Brugent de Farena, on hem celebrat l’escalada amb un bon dinar!

Orientació:  Nord

Regulacions:  L’escalada podria estar regulada, millor evitar les èpoques de nidificació.

Aproximació:  Deixem el cotxe a l’aparcament en bateria que hi ha a l’entrada del poble de Farena venint des de La Riba (enllaç a Google Maps). Ja caminant, pugem per la carretera uns 200 metres fins una esplanada on neixen diversos camins, i prenem la pista que va al Molí del Fort (compte no ens equivoquem i ens fiquem pel camí particular de la Colomina). Anem baixant i tal com arribem al riu Brugent tenim al davant la imponent paret de Roca Monera. L’aproximació és evident i molt ràpida. El peu de via el podem reconèixer perquè hi ha un diedre fissurat que comença amb un bon desplom, i la via està totalment equipada amb parabolts.

Material:  15 cintes, friends fins al Cam #2 (#4 opcional). Una cordada forta pot passar només amb cintes.

Descens:  Un primer ràpel de 40 m des de l’arbre amb bagues de la darrera reunió, i arribem a una lleixa. Hem de caminar uns 10 m a l’esquerra i arribem a una reunió d’expansions des d’on fem el segon ràpel de 45 m fins al terra.

Cordada:  Josep Santasusana i Jordi Ceballos

També et pot interessar