Inici ViesBarcelonaMontserratEcos Gran Diedre Sud a Can Jorba (Montserrat)

Gran Diedre Sud a Can Jorba (Montserrat)

per jordi.ceballos@gmail.com

El Gran Diedre Sud va ser obert l’any 1988 per Joan Nubiola i Armand Ballart. La roca en general és increïblement bona, tot i que millor vigilar perquè la via potser no s’ha repetit massa. No hi ha cap equipament, a excepció d’una expansió als primers metres (que pertany a la Bego-Miguel-Kush), i un pitó que costa de veure. En tot cas, la via es protegeix bé i és ràpida, penso que és una opció ben interessant per pujar a la Miranda de Can Jorba.

Les tirades les hem fet diferents a com marca la ressenya de l’Armand i ens ha anat de conya:

  • Tirada 1 (40m): Tirada de placa i fem reunió a una savina. Al tram més dret (IV+/V) es poden posar 2 bons friends.
  • Tirada 2 (55m): Tirada molt guapa de diedre, i un cop al coll fem reunió a una savina que queda uns metres a la dreta.
  • Tirada 3 (20m): Grimpada fins dalt de tot.

Orientació

Sud

Aproximació

Podem deixar el cotxe a la Vinya Nova o al nou pàrquing de Cap Jorba a la coordenada N 41 34.768′ E 1 47.985′ (enllaç a Google Maps). En tot cas, hem d’anar fins a Can Jorba, prendre el corriol cap al Joc de l’Oca, i les vies de la part inferior comencen a l’esquerra del camí. En el nostre cas, per arribar al coll on comença la via hem fet les primeres tirades de la via Entre Línies. Un cop al coll on començaria l’Aresta Brucs, fem un ràpel de 10 m des d’una savina, i arribem al peu de via.

Material

12 cintes, 3 bagues llargues, tricams, fissurers grans i friends fins al Camalot #3

Descens

Fem un ràpel d’uns 15 m des d’un arbre. A continuació remuntem el tram final de la Canal del Joc de l’Oca. En acabar la canal, podem anar a l’esquerra a cercar el camí de la Palomera, o a la dreta i baixar pel Camí dels Francesos.

Cordada

Manel Ramon i Jordi Ceballos


Rocacalenta és un projecte sense ànim de lucre, però requereix unes despeses anuals per funcionar. S'agraeix qualsevol aportació.

Donacions

També et pot interessar